BBS Dealer

Over BBS

„Toekomstgericht denken door innovatieve, milieuvriendelijke concepten“, is de lijfspreuk van deze onderneming uit het Zwarte Woud. Bij de productievestigingen in Duitsland en Italië produceert BBS Kraftfahrzeugtechnik AG momenteel rond de 17.000 wielen per dag voor de vervangingsmarkt en eerste montage. De Zuidduitse onderneming wordt wereldwijd als marktleider gezien in kwaliteit en technologie. Met de gepatenteerde AIR INSIDE TECHNOLOGIE zet BBS een nieuwe mijlpaal in de productie van lichtmetalen wielen. Zie ook het kader hiernaast.

BBS staat voor een breed assortiment lichtmetalen wielen van eerste kwaliteit, een merk dat daarom uitstekend bij ons past. Kwaliteit is immers onze prioriteit.

Wilt u gelijk kijken welke lichtmetalen wielen het mooist onder uw auto staan? Klik dan hier.

BBS internationaal

Met zijn drie dochterondernemingen in Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten is BBS sinds 1987 één der grootste producenten ter wereld van hoogwaardige lichtmetalen wielen voor personenwagens. Meer dan de helft van de productie wordt direct aan bekende autofabrikanten, zoals Audi, AMG, BMW, DaimlerChrysler, Ferrari, Jaguar, Landrover, Maserati, Porsche, PSA-Groep, Saab, Volvo en de VW-Groep geleverd, het andere deel gaat naar de exclusieve tussenhandel en de tuningmarkt. 

Onderscheidende laklaag 
Een bijzondere uitdaging bij de fabricage van lichtmetalen wielen is de afsluitende laklaag. Zo moet deze laklaag zowel een edele als een onberispelijke oppervlakte vormen en ook nog bijzonder taai zijn. Ze beschermt het wiel tegen vocht, strooizout en mechanische beschadigingen. Voor de laklaag van de wielen heeft BBS nu een volledig nieuw proces ontwikkeld, dat als eerste in de nieuwe fabriek in Herbolzheim wordt ingezet. Daarbij verbeterde BBS zowel de kwaliteit van de lak, alsook de milieuvriendelijkheid van dit proces.

Milieuvriendelijk productieproces
Ten opzichte van de conventionele afwerking wordt door het chroomvrije aanbrengsysteem ongeveer 150 ton chroomhoudend afval per jaar vermeden. Dit was voldoende reden voor het Duitse ministerie van milieu, de nieuwe BBS-lakstraat tot pilotproject te bevorderen. Tevreden is ook Klaus Baumgartner, leider Marketing & Design: „Wij zijn natuurlijk zeer trots op deze prestatie want zij bevestigt onze bedrijfsfilosofie: Wij hebben in de 30 jaar van onze betrokkenheid met de autosport geleerd schijnbare grenzen van productiemogelijkheden te negeren, om aan de andere zijde van deze grens volledig nieuwe oplossingen te realiseren.“

BBS Holle kamer technologie, "meer lucht minder gewicht"
Het geheim: holle kamers in plaats van aluminium. De gepatenteerde BBS AIR INSIDE TECHNOLOGIE met rondom holle kamers en holgegoten spaken zorgt voor een merkbaar lager gewicht en duidelijk verbeterde stabiliteit. Daardoor verbeteren niet alleen de rijdynamiek en het rijcomfort. De fonkelnieuwe BBS technologie staat ook garant voor de hoogst mogelijke veiligheid in het verkeer. 

De AIR INSIDE TECHNOLOGIE in het kort:

·         Binnen- en buitenschouder worden via een stretchproces holgevormd en daarna lasergelast.

·         De weerstand tegen binnenschoudervervorming stijgt met ca. 60% en verbetert daardoor duidelijk de veiligheid.

·         De holle kamers in de spaken verhogen het luchtvolume van het wiel.

·         Verlaagt het gewicht van het lichtmetalen wiel met ca. 5,3 kg.

·         Compenseert de nadelige vermindering van de luchthoeveelheid in lage sportieve banden.

·         Verhoogde veiligheidsreserve bij drukverlies.

·         Betere dempingseigenschappen.

·         Minder geluidsproductie.

·         Lagere temperaturen van de flanken van de band.

Techniek "made by BBS". Voor uw veiligheid.